7 найдорожчих преміальних напоїв у світі

Найдорожчий алкоголь — це вишукані сорти напоїв в ексклюзивних пляшках. Його купують не заради дегустації вмісту. Він призначений для поповнення колекцій або для придбання в якості подарунка. А обчислюється ціна алкоголю десятками сотень, а іноді навіть тисяч доларів. Який алкоголь є найкращим з точки зору вартості — читайте далі.

Лікер

Найдорожчим алкогольним напоєм в світі є лімончелло D’Amalfi Limoncello Supreme. Ціна рекордсмена становить 43 млн. доларів. Сума обумовлена не лише високою якістю лікеру, але й тарою, прикрашеною чотирма діамантами. Пляшки було виготовлено за спец замовленням, тому у світі їх налічується лише дві.

Віскі

Isabella’s Islay — другий алкогольний напій у рейтингу найвищих цін. Є два варіанти — оригінальний та особливий — і обидва виготовляються в Шотландії, на острові Айлей. Вміст у них однаковий. Але розливається напій у різну тару. Кришталевий графин, оброблений білим золотом, обійдеться поціновувачам у 3,4 млн. А розлитий віски в графини, декоровані алмазами та рубінами, із золотою пробкою можна придбати за 6,2 млн.

Коньяк

коньяк

Henri IV Dudognon Heritage — елітний алкоголь міцністю 41%, за який колекціонери готові віддати близько 2 млн. Причиною високої вартості є унікальний вміст і упаковка, на декор якої пішло понад 4 кг дорогоцінних металів і близько 6500 каменів.

Горілка

Найдорожчою в світі є горілка Diva. Для очищення потрійного дистиляту використовують вугільний фільтр з особливого виду беріз та алмазну крихту. Залежно від обраної покупцем упаковки й кількості вставок, такий напій обійдеться від 3,7 тис. до 1,5 млн. доларів.

Ром

Батьківщиною найкращого та найдорожчого «піратського» алкоголю є Ямайка. Сьогодні у світі залишилось всього чотири пляшки Wray&Nephew, кожна з яких коштує 51–53 тисячі доларів. При створенні рому використовувались стародавні суміші, створені за технологією Wray and Nephew Rum, що згодом була втрачена.

Сьогодні напій виготовляють у різних країнах світу. Він відрізняється виробничим процесом та витримкою. Так як на ром ціна в Харкові від сучасних виробників не настільки висока, він доступний для всіх поціновувачів напою, які купують його для поповнення особистих запасів.

Шампанське

Найдорожчим є Heidsieck 1907 — його продавали за ціною до 275 тис. доларів. Причина такої вартості криється в історії. Судно, на якому везли по морю 2 тисячі пляшок елітного напою імператору Миколі ІІ, затонуло біля берегів Фінляндії. Цінний вантаж підняли на поверхню лише через 80 років. Він відмінно зберігся та був придбаний колекціонерами.

Вино

Вино з часом перетворюється на оцет. Але це не зупиняє колекціонерів. Так, перші екземпляри Chateau Lafite з вигравіруваними на пляшці ініціалами Томаса Джефферсона, майбутнього президента Америки, було продано за 160 тис. доларів. Проте у 2006 році вино з цієї алкогольної колекції продали лише за 90 тис.

Серед білих вин найдорожчим є Château d’Yquem врожаю 1811 року. Придбав його приватний колекціонер за 75 тис. фунтів, який зберігає ексклюзив, щоби випити з нагоди святкування п’ятдесятирічного ювілею роботи у французькій столиці.